Als ondernemer voor de inkomstenbelasting kun je in aanmerking komen voor een aantal fantastische aftrekposten waardoor je minder belasting hoeft te betalen over je winst uit onderneming. Naast de MKB Winstvrijstelling, en de startersaftrek is de zelfstandigenaftrek zo’n aftrekpost.

En niet zo maar een! Als je aan de onderstaande criteria voldoet mag je namelijk elk jaar 7.280 Euro van je bedrijfswinst afhalen, over dit bedrag hoef je dan dus geen belasting te betalen.

De criteria:

  • JE BENT ONDERNEMER VOOR DE INKOMSTENBELASTING
    Dit betekent o.a. dat je bezig bent met het runnen van een bedrijf, geen hobby die je er af en toe even bij doet. In onze Facebook groep Tax Talks heb ik er een mooie (korte) video over geplaatst. Je kan hier gratis lid worden. (In Tax Talks deel ik 5x per week een gratis video met tips, jij kiest het onderwerp!)

 

  • JE VOLDOET AAN HET URENCRITERIUM
    Dit betekent dat je elk kalenderjaar minimaal 1.225 uur hebt gewerkt aan je onderneming. In dit artikel over je tijd bijhouden kun je meer lezen over hoe je dat precies doet.

 

Het kan natuurlijk (zeker in je opstart jaren) gebeuren dat jouw bedrijfswinst (verkopen – kosten = bedrijfswinst) lager is dan 7.280 Euro. In dat geval mag je de overgebleven zelfstandigenaftrek verrekenen met een ander belastingjaar. Dit is wel een kleine RED FLAG. Schakel dus een professional in om je hierbij te helpen. House of Tax bijvoorbeeld 🙂

Heb je hulp nodig bij je zelfstandigenaftrek? Stuur een kort berichtje dan nemen we direct contact met je op om je vragen te bespreken.