Als starter kun je naast de zelfstandigenaftrek ook in aanmerking komen voor de startersaftrek van 2.123 Euro per jaar. De criteria zijn hetzelfde als voor de zelfstandigenaftrek, namelijk:

 

  • JE BENT ONDERNEMER VOOR DE INKOMSTENBELASTING
    Dit betekent o.a. dat je bezig bent met het runnen van een bedrijf, geen hobby die je er af en toe even bij doet. In onze Facebook groep Tax Talks heb ik er een mooie (korte) video over geplaatst. Je kan hier gratis lid worden. (In Tax Talks deel ik 5x per week een gratis video met tips, jij kiest het onderwerp!)

 

  • JE VOLDOET AAN HET URENCRITERIUM
    Dit betekent dat je elk kalenderjaar minimaal 1.225 uur hebt gewerkt aan je onderneming. In dit artikel over je tijd bijhouden kun je meer lezen over hoe je dat precies doet.

 

De startersaftrek mag je in je eerst 5 jaar als ondernemer* maximaal 3x toepassen. Daarvoor moet je in de eerste 5 jaar natuurlijk wel eerst aan de bovenstaande vereisten voldoen.
*Let op! Als je al eerder ondernemer bent geweest voor een andere onderneming (bedrijf) dan kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt.

Ook deze aftrek mag je verrekenen met andere belastingjaren indien je winst lager is dan de zelfstandigenaftrek + startersaftrek.