Tijd is Geld

Wanneer iemand zijn eerste freelance avontuur begint, is dit het tweede wat ik roep na ‘’Bewaar een kopie van al je facturen en bonnen’’;

“Houd alle uren die je aan je bedrijf besteedt bij”

Ja, het is niet een van de leukste dingen om te doen, maar dit zijn drie redenen waarom je een urenregistratie als freelancer bij moet houden, vooral in je opstartfase:

  1. Als je betaalde en onbetaalde uren tot 1.225 uur per kalenderjaar oplopen, dan heb je recht op de zelfstandigenaftrek (wanneer je zelfstandige bent). Deze mooie aftrekpost schaalt je winst (inkomsten – / – kosten) met € 7.280 per jaar! 
  2. Je mag 3x € 2.123 toevoegen in de eerste 5 jaar als zelfstandige. Ik moet dit herhalen omdat het bijhouden van je tijd niet het leukst is om te doen: lieve starter, de eerste € 9,403 die je verdient, is belastingvrij!
  3. Hoe ga je je prijzen en je inkomsten target up to date houden als je niet weet hoeveel uur je besteed aan je business?

Als je mijn twee shout outs volgt, dan ben je zeker al voor ongeveer 80% gedekt als het gaat om inkomstenbelasting, BTW en kinderopvangtoeslag.
In the words of the mighty swoosh: JUST DO IT! En start met het bijhouden van een urenregistratie als freelancer!
PS: Meld je nu aan voor THE GOOD STUFF | NEWS & ALERTS en ontvang een gratis template om je uren en kilometers in bij te houden: