Zit er btw op bankkosten?

Kennisbank Omzetbelasting  Zit er btw op bankkosten?

Het is natuurlijk super handig dat het automatisch wordt afgeschreven, maar zit er eigenlijk btw op jouw bankkosten? En, hoe verwerk je het in je boekhouding?

Er zit geen btw op bankkosten

Er zit geen btw op deze kosten. Je krijgt dan ook geen factuur van deze kosten. De bankkosten kunnen de rechtstreeks op een grootboekrekening (kostensoort) in jouw boekhouding. Bij de meeste boekhoudprogramma’s is het de rekening ‘Bankkosten’ (Chocking. I know).

Maak je geen gebruik van een online pakket, maar houd je bijvoorbeeld jouw administratie bij in Excel? Dan schrijf je de bankkosten onder jouw reguliere kosten met de opmerking dat er geen factuur nodig is. Hetzelfde geldt voor andere kosten die te maken hebben met het betalingsverkeer van de bank, zoals kosten om van/naar een spaarrekening te boeken, een betaling buiten Europa doen of valuta om te zetten naar Euro’s (de kosten voor betalingsverkeer kunnen per bank verschillen).

Meer informatie en hulp nodig?

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje in onze kennisbank bij het onderwerp ‘omzetbelasting’ en in onze gratis besloten Facebook-groep ‘Let’s Talk About Tax’.

HOT Jaarplan

Heb je naast deze informatie behoefte aan meer hulp en ondersteuning? Neem dan eens een kijkje bij ons HOT Jaarplan. Door middel van wekelijkse mails, belangrijke deadlines, verschillende masterclasses en een-op-een ondersteuning weet jij precies wat jou te doen staat op het gebied van boekhouding en administratie. Met het HOT Jaarplan heb jij vaste toegang tot handige tutorials, templates en checklist. Hiermee krijg jij rust en overzicht en kun jij je focussen op de toekomst van jouw onderneming.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven