Waarom jij je uren bij wilt houden als zelfstandig ondernemer

Kennisbank Administratie  Waarom jij je uren bij wilt houden als zelfstandig ondernemer

Het is een van de eerste vragen die ik elke startende ondernemer stel; houd jij je urenregistratie (tijdregistratie) al bij?
Als je van plan bent om een eenmanszaak (of VOF) te starten is het bijhouden van de tijd die je spendeert aan alle bedrijfsgerelateerde activiteiten sowieso erg interessant omdat je er belastingvoordeel mee kunt behalen – ongeacht de hoogte van je omzet!

Maar wist je dat in het bijhouden van jouw werkuren ook het goud verborgen zit dat je gaat helpen om jouw toekomstplannen te realiseren?

Zelfstandigenaftrek

Laten we beginnen met uren bijhouden voor de Belastingdienst; hier kun je  namelijk al snel jaarlijks heel wat euro’s besparen. Als je voldoet aan het urencriterium van 1.225 uur werkuren per kalenderjaar dan kom je namelijk al snel in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek, als starter mag je daar nog eens de startersaftrek bovenop tellen. Goed voor een jaarlijks bedrag (van duizenden euro’s) dat je in mag zetten om de winst uit je onderneming op papier (je aangifte inkomstenbelasting) te verlagen. Minder winst op je aangifte betekent ook minder belasting betalen – en dat alleen maar door je uren bij te houden!

Hoeveel het precies is, en aan welke voorwaarden je moet voldoen kun je hier lezen:

Urencriterium | de spelregels rond het bijhouden van je uren
Zelfstandigenaftrek | voordeel voor zelfstandig ondernemers die aan het urencriterium voldoen
Startersaftrek | voordeel voor startende ondernemers, bovenop de zelfstandigenaftrek


Jouw ROI

Al houd je nog zo erg van keihard werken, het hoofddoel van jouw ondernemersactiviteiten is niet om er persoonlijk zoveel mogelijk uren in te proppen. Uren zijn, net als geld een middel dat je in kan zetten om jouw doelen te behalen. En, net zoals je geld inzichtbaar wilt maken om meer grip te hebben op je onderneming, is het ook belangrijk dat je precies weet waar jouw tijd naartoe gaat.

Het mooie is dat je hier al vanaf DAG 1 mee kan beginnen. Door al je activiteiten zorgvuldig bij te houden creëer je een enorme database aan waarde voor jou en je onderneming – zeker als je daarnaast ervoor zorgt dat je boekhouding up to date is, en je inzicht hebt in je volgers en engagement.

Je ROI – Return Of Investment kun je dan opmaken vanuit de tijd en het geld dat je investeert versus hetgeen het oplevert. 

Met behulp van de data en het overzicht dat hier uit voortkomt kun je veel sneller gaan schakelen en de juiste acties ondernemen om jouw doelen te bereiken. Mede daarom is dit ook binnen het Premium HOT Jaarplan een terugkerend onderwerp. Je komt het uiteraard tegen bij het materiaal over de de aangifte inkomstenbelasting, maar ook als we het hebben over financiële planning, cashflow, meer vrije tijd maken, een team vormen, en automatiseren.

Schrijf je dus vooral NU in als member als je het gevoel hebt dat je nog geen grip hebt op het aantal werkuren die je in jouw onderneming stopt versus hetgeen je eruit haalt. Je kan HIER meer lezen over het Premium HOT Jaarplan, en je meteen aanmelden zodat we samen aan de slag kunnen gaan.

Je eerste grote stap is beginnen met het verzamelen van jouw database.
Waar je vandaag al mee aan de slag kan is met het analyseren van jouw dagen.

  • Wat doe je precies?
  • Hoe voel je je daarbij?
  • Geeft het je voldoening en het gevoel dat je ergens naartoe werkt?
  • Of hobbel je achter de feiten aan en ben je eigenlijk alleen maar met ‘moetjes’ bezig?

Natuurlijk zijn er altijd activiteiten die niet je favoriet zijn, maar als jij kiest voor het ondernemerschap om vrijheid te ervaren dan ben je het aan jezelf verplicht om ervoor te zorgen dat je jouw werk leuk blijft vinden.

Door te kijken naar WAT je doet – HOELANG je erover doet – en WAAROM dat zo is blijf je actief bezig met het waarom van gelukkig werken en leven. En dat is nog waardevoller dan de euro’s die je kan besparen via de Belastingdienst.

 

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven