Verhuizen met je onderneming vanuit huis

Kennisbank Ondernemen Verhuizen met je onderneming vanuit huis

Als je op het punt staat om te gaan verhuizen dan moet er natuurlijk al ontzettend veel geregeld worden, adressen omzetten, elektriciteit, water, dozen inpakken.. en met een beetje geluk zit daar nog een (halve verbouwing) aan de nieuwe woning bij. Het laatste waar je zin in hebt is ook nog eens tijd vrijmaken om uit te zoeken wat er allemaal moet gebeuren met jouw (online) onderneming die op jouw privé adres staat geregistreerd.

Geen stress!

Bij deze een checklist zodat je alle taken één voor één af kan vinken en je alle extra tijd kan inzetten met scrollen op Pinterest om je perfecte interieur te vinden 😉

CHECKLIST VERHUIZING MET (ONLINE) ONDERNEMING:

  • Belastingdienst. Appeltje, eitje. Zodra jij jouw adresgegevens wijzigt bij de Gemeente (wat je moet doen om van privé adres te wisselen) neemt de Belastingdienst automatisch deze gegevens over. Je hoeft dus niets te doen!
  • Kamer van Koophandel. Je bent verplicht om ook je KvK registratie te updaten. Doe dit pas NADAT je bij de gemeente bent geweest om te voorkomen dat de Kamer van Koophandel om bewijs van je verhuizing vraagt.
    Je kan hier meer info en het formulier voor je adreswijziging vinden.
  • Factuurgegevens/ Boekhouding. Je bent verplicht om op jouw facturen het juiste adres weer te geven. Zorg er dus voor dat je deze op tijd aanpast.
  • Website. Vergeet ook niet je contactgegevens te wijzigen op je website en social media.
  • Bank. Gelukkig kun je tegenwoordig via internet bankieren makkelijk je adres wijzigen, vergeet het niet!
  • Internet Provider. Ook op je nieuwe adres heb je natuurlijk een goede internet verbinding nodig. Ga er niet klakkeloos vanuit dat je huidige provider ook de beste optie is voor je nieuwe adres. Zo ben ik groot fan van de internetdiensten van KPN, maar heb ik helaas afscheid moeten nemen bij mijn laatste verhuizing omdat zij geen goede verbinding konden leveren. Hier kun je testen welke snelheden behaald moeten kunnen worden op jouw adres.
  • Andere leveranciers/ Overig. Loop kort je lijst met leveranciers door en kijk bij welke het noodzaak is dat er zo spoedig mogelijk een adreswijziging plaatsvindt. Bijvoorbeeld indien zij goederen of producten leveren die gebonden zijn aan jouw adres. Denk hierbij ook aan je verzekeringen!Bij alle andere leveranciers die online producten of diensten leveren zit er minder spoed bij het aanpassen van de facturen. Dit kun je op je dooie gemak op een zondagmiddag doen, of zodra je de eerstvolgende factuur van hen ontvangt. (Dit gaat niet op als je naar het buitenland verhuist, dan gelden er hele andere regels!)

Succes met verhuizen!

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven