Now is the time

Kennisbank Ondernemen Now is the time

 

Het is 08:00 uur ‘s ochtends. Ik besluit mijn dag even om te gooien en te gaan sporten terwijl mijn website wordt gemaakt. Normaal gesproken pak ik de ochtenden om te schrijven en content te maken omdat ik merk dat het voor mij het creatiefste deel van mijn dag is.
 
Ik sta dus vol energie en ideeën op de loopband. Werk een loodzware legday routine door, terwijl mijn brein mentaal overuren maakt.
 
Tussen mijn setjes door pak ik om de haverklap mijn telefoon om een blur aan teksten achter te laten (hardop inspreken gaat mij nog net iets te ver in het openbaar, maar diegene geef ik ook nog geen jaar om te verdwijnen)
 
Ik irriteer mij trouwens aardig aan mensen in de sportschool die een apparaat bezet houden omdat ze in hun telefoon bezig zijn. En nu doe ik het zelf. MAAR dat is natuurlijk anders! Zien jullie niet dat ik een belangrijke missie heb?
 
Dat ik keihard bezig ben om mijn imperium uit de grond te stampen en dat daar heel veel voor mag wijken?! Ik moet stilletjes grinniken en ga weer verder.
 
Als ik het maar snap.
 
En, vooral blijf doen.
 
Direct actie ondernemen is namelijk de sleutel als je als doel hebt om impact te maken; veel content wilt creëren, en zichtbaar wilt zijn voor jouw tribe (volgers & klanten).
 
Want ook de mooiste ideeën blijven niet eeuwig op jou wachten.
 
Dat merk je zelf ook. Soms heb je een fantastische ingeving net voor het slapen gaan, of als je in de file staat. Je ziet het helemaal helder voor je en neemt jezelf voor om DIRECT aan de slag te gaan – zodra je tijd hebt.
now-is-the-time
 
Uren later ga je zitten achter je laptop, je pakt je notities erbij. En niets. Je voelt die vibe niet meer. Dat prachtige idee van uren geleden klinkt nu wel heel erg duf.
 
En stiekem ben je blij dat je het even hebt laten bezinken en er nu rationeel tegenaan hebt kunnen kijken en geen flater hebt geslaan.
 
Of is dat slechts een verhaal dat je jezelf voorhoudt? Wie ben jij eigenlijk om te oordelen of jouw ingeving goed of slecht is?
Natuurlijk komt er vanzelf wel weer zo’n moment van pure creatie. Waarbij je een soort vlinder voelt fladderen en de drang krijgt om het NU te maken.
 
Als jij jezelf aanleert om dit gevoel zoveel mogelijk te onderdrukken en te sturen naar die schare momenten dat je er helemaal klaar voor zit dan zal het steeds lastiger worden om vanuit flow te gaan werken.
 
Die persoon ben jij niet. Jij hebt namelijk besloten dat je mensen wilt inspireren, en dan heb je ook de verantwoordelijkheid om direct actie te ondernemen zodra de kans zich voordoet.
 
De mooiste ingevingen voor jezelf houden is not done.
 
En eigenlijk best egoistisch.
 
Tijdens mijn work out had ik natuurlijk ook niet de tijd om mijn gedachten compleet uit te schrijven, maar ik kon wel even online en mijn gedachtestroom delen op Insta Live!
 
2 vliegen in 1 klap: Ik had mijn voice memo als basis voor mijn content, en direct inspiratie gedeeld met mijn tribe.
 
Vraag jezelf altijd af wat je kan doen als het makkelijk zou zijn, en blijf niet hangen in de frustratie of angst om niet voldoende tijd te hebben.
 
Jouw kick ass energie zit in jouw inspiratie.
 
Doe daar meteen iets mee. <3
 
PS: Vind jij het soms lastig om ook daadwerkelijk over te stappen naar die actie modus? Ik geef je graag een schop onder je billen!
 
Schrijf je nu in voor de Badass Starter Kit dan gaan we samen in 5 weken tijd ervoor zorgen dat jij niet alleen je (financiële) planning, keuzes en dromen (doelen!) op orde hebt, maar juist ook dat je moeiteloos actie gaat ondernemen: bloggen, delen, verkopen…. pas op! Er is een grote kans dat je dat deel van je bedrijf heel erg leuk gaat vinden 😉

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven