Microsoft 365 facturen en btw

Kennisbank Omzetbelasting  Microsoft 365 facturen en BTW

Gevraagd in de Facebook Groep Let’s Talk About Tax

Wat te doen met je Microsoft Office 365 facturen & btw?

Op de factuur van Microsoft staat ‘btw verlegd’. Als jouw EU-leverancier de BTW naar jou verlegd (omdat je een aankoop doet als ondernemer), dan moet jij zelf de btw berekenen die in Nederland bovenop het netto bedrag zou komen.

Voor software diensten als Office 365 is dat 21% BTW.

In jouw BTW aangifte vermeld je het netto bedrag van je factuur (waarop de BTW verlegd is) in de linker kolom van sectie 4b, het berekende NL BTW bedrag komt in de rechter kolom. Mag jij de BTW over je kosten aftrekken? Vergeet dan vooral niet hetzelfde BTW bedrag toe te voegen aan sectie 5b in je aangifte omzetbelasting – anders eindig je met een bedrag te betalen.

Meer informatie en hulp nodig?

Wil je meer weten over btw en facturen? Bekijk dan eens het onderwerp ‘omzetbelasting’ in onze kennisbank en onze gratis besloten Facebook-groep ‘Let’s Talk About Taks’.

HOT Jaarplan

Heb je naast deze informatie behoefte aan meer hulp en ondersteuning? Neem dan eens een kijkje bij ons HOT Jaarplan. Door middel van wekelijkse mails, belangrijke deadlines, verschillende masterclasses en een-op-een ondersteuning weet jij precies wat jou te doen staat op het gebied van boekhouding en administratie. Met het HOT Jaarplan heb jij vaste toegang tot handige tutorials, templates en checklist. Hiermee krijg jij rust en overzicht en kun jij je focussen op de toekomst van jouw onderneming.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven