KNAB & Profit First

Kennisbank Geld KNAB & Profit First

KNAB & Profit First

KNAB als bank met Profit First? Ja Doen!
– einde artikel.

Een aantal online banken zoals KNAB en Bunq zijn erg fijn om te koppelen aan de Profit First methode, omdat ze:

a) flexibel zijn in het kosteloos openen van meerdere rekeningen;

b) geen kosten in rekening brengen bij het overboeken van geld binnen jouw eigen rekeningen (ik wijs naar jou ABN AMRO!)

Zelf ben ik opgegroeid met de ABN als huisbank. Toen ik mijn eigen onderneming startte was het dus ook haast vanzelfsprekend dat ik mijn zakelijke rekening ook daar zou openen; lekker vertrouwd.

De klantenservice was altijd perfect (of ik nu in binnen- of buitenland zat), ik kon van mijn vertrouwde internetbankieren app gebruik maken, en snel geld overboeken naar mijn privé rekeningen.

Super fijn dus! Totdat ik geld ging verdienen…

Ik kwam er al snel achter dat het opbouwen van een buffer, geld opzij zetten voor de btw-aangifte, en veel transactieverkeer nogal in de kosten gingen lopen. Voor elke overboeking betaalde ik namelijk een bedrag om het geld over te schrijven, én een bedrag om het geld te ontvangen.

Heel naar, maar nog net niet naar genoeg om over ‘het gedoe van bank veranderen’ heen te stappen.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dus niet heel stoer zelf de overstap heb gemaakt, maar eerst mijn vriend heb aangeraden om een jaar KNAB te proberen toen hij zijn eigen onderneming startte in 2017.

Ik had namelijk al genoeg ‘gedoe’ met het implementeren van de Profit First potjes, en van bank veranderen kon er dus ECHT NIET bij. Oefff.. ga ik even met de billen bloot hé?!

Want hier moet ik toch echt even op terugkomen, afgezien van de extra kosten die ik heb moeten maken bij de andere bank om met meerdere rekeningen te werken.

Goed om te weten:

1. Profit First implementeren is SUPER SIMPEL

Bij je Profit First strategie wil je wel professionele hulp hebben om er zoveel mogelijk uit te halen.

2. Overstappen van bank is ook SUPER SIMPEL

Ik heb 6 maanden lang 2 banken aangehouden voor eventuele overboekingen die per ongeluk nog van/naar de oude bank gingen, maar heb niet veel mensen achterna hoeven zitten. Bijna iedereen die handmatig overboekt maakt gebruik van de factuur als referentie van de bankrekening, voor terugkerende betalingen maken we gebruik van incasso’s.

3. Profit First + KNAB + Moneybird gaan perfect samen

In Moneybird kun je meerdere rekeningen koppelen aan je account waardoor de transacties automatisch geupload worden. Geld dat je verplaatst naar spaarrekeningen kun je onder de categorie ‘kruisposten’ kwijt.

Bijv.:

50 Euro gaat van rekening A af (boek weg op kruisposten) en 50 Euro komt op spaarrekening B bij (boek weg op kruisposten)

+ 50 Euro – 50 Euro = 0

Je kruispostenrekening is dus schoon en er is geen geld geboekt naar verkopen of kosten.

Het geld zit immers nog in je onderneming. Ook in je jaaroverzichten zie je het bedrag (liquide middelen) gewoon terug.

Meer informatie en hulp nodig?

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje in onze kennisbank bij het onderwerp ‘geld’ en in onze gratis besloten Facebook-groep ‘Let’s Talk About Tax’.

HOT Jaarplan

Heb je naast deze informatie behoefte aan meer hulp en ondersteuning? Neem dan eens een kijkje bij ons HOT Jaarplan. Door middel van wekelijkse mails, belangrijke deadlines, verschillende masterclasses en een-op-een ondersteuning weet jij precies wat jou te doen staat op het gebied van boekhouding en administratie. Met het HOT Jaarplan heb jij vaste toegang tot handige tutorials, templates en checklist. Hiermee krijg jij rust en overzicht en kun jij je focussen op de toekomst van jouw onderneming.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven