Je egoïstische filter

Kennisbank Ondernemen Je egoïstische filter

 

JE EGOISTISCHE FILTER

Merk jij dat je soms een filter op je woorden of gedachten zet? Dat je iets niet hardop uit durft te spreken omdat je omgeving en/of tribe denkt dat je compleet gek bent geworden, of omdat je bang bent voor reacties en een tag zoals ‘zweefteef’of ‘diva’ krijgt?
Waarom?! Waarom kies je ervoor om je te laten leiden (nou ja.. lijden eerder..) door angst als dit nu juist de dingen zijn die jou JOU maken?
Er is een reden waarom deze woorden en inspiratie door jouw hoofd heen gaan en niet in die van iemand anders.
Ik snap ‘m wel hoor. Zeker in de eerste paar jaar van mijn ondernemersavontuur had ik het gevoel dat ik bepaalde dingen niet kon zeggen omdat ik de back up of het bewijs niet had. Wie ben ik om dat te zeggen? Daar kom je pas mee weg als je een x aantal Euro’s/volgers/bodyguards (hahaha) hebt.

Nu weet ik dat het eerder egoistisch is als jij jouw visie niet eerlijk deelt maar meegaat met de massa. Je doet dan net zo hard mee aan fake news en het Kardashian effect; 100 in een dozijn,
alle neuzen dezelfde kant op .. met een grote groep achterblijvers tot gevolg die zich onzeker en angstig gaan voelen omdat ze het gevoel hebben dat ze nergens bijpassen. Nergens thuishoren.
Dat hun dromen en gedachten raar zijn, zeker niet haalbaar.
Zie je wat jouw missie is lieve #badass? Jouw missie is groter dan je angst om met trollen te maken te krijgen, of je tante onder ogen te moeten komen omdat je iets hebt gezegd dat slecht zou zijn voor haar imago. Fuck the micro. Succes draait niet om jouw angsten.
Schrijf je hoofd leeg. Ogen dicht en druk op SEND. You owe us.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven