Investeren vs sparen

Kennisbank Geld Investeren vs sparen

Wat is nu beter als je echt moet kiezen en nog niet voor beide kan gaan? Het is DE vraag die mij het meest gesteld wordt, niet alleen door starters maar ook door doorgewinterde entrepreneurs en ondernemers die aan de slag gaan met Profit First (waarbij je even flink met je neus op de financiele feiten wordt gedrukt)
 
Als je het antwoord op deze vraag voor jezelf niet weet, dan weet je niet wat je nodig hebt (je Soul Goals & Feelings) OF je bent vergeten hoe je naar je gut feeling moet luisteren dankzij alle goedbedoelde adviezen van anderen.
 
Bewust keuzes kunnen maken begint namelijk heel simpel bij weten wat je nodig hebt om jouw droomleven te leiden en je doelen te bereiken. Een paar zakken geld. OK, check. Maar ook bepaalde emoties die je elke dag weer wilt ervaren om je gelukkig en succesvol te voelen (Soul Feelings).
 
Deze emoties zijn voor iedereen anders, ik zal er vandaag niet te diep op in gaan. (In de Badass Master Mind gaan we flink aan de slag met Soul Feelings, wil je deze ook voor jouzelf op een rijtje hebben zodat je bewuste keuzes gaat maken en vanuit flow kan werken stuur mij dan een PM!)
 
Bij de vraag investeren of sparen kijk je dus naar het gevoel dat voor jou belangrijk is. Haal jij je rust uit een buffer met geld die ervoor zorgt dat je niet opzoek hoeft naar een baan in loondienst of langdurige ziekte kan overbruggen? – Raak dat geld dan niet aan. NO GO.
 
Om het jezelf makkelijk te maken kun je de spaarrekenig waarop je jouw buffer zet uit de mobiele app van je bank halen. Geld dat je niet ziet zul je veel minder snel uitgeven (wat zijn we toch heerlijke simple zielen af en toe.. love it!)
 
Neig je naar investeren? Pluis dan goed uit wat het resultaat van die investering zal zijn. Kijk dus niet naar de handigheid van de tools of hoe mooi je website/ foto’s/ Instagram feed er na je investering uit ziet, maar ga na of het je echt dichter bij je doel brengt. Levert het tijd, geld, klanten op?
 
Als je het niet zeker weet, maar denkt dat er een kans is dan moet je echt weer even terug naar de schrijftafel. WAT heb je nodig? Als je dat weet dan is je ideale investering een HELL YES – DIT GEEFT HET RESULTAAT DAT IK NODIG HEB!
 
PS: In de praktijk is dit best nog wel eens lasting. Zeker als je nog niet voor jezelf in kaart hebt gebracht wie je bent en wat je wilt. Hier gaan we dus mee aan de slag tijdens de Badass Master Mind voordat we kijken naar HOE je daar gaat komen.
 
PM mij als je jij je badass vuur voelt borrelen en erbij moet zijn! De investering is peanuts, zeker in vergelijking tot mijn nieuwtje…
 
PPS: Mijn grootste investering van 2018? Daar heb ik gisteren JA op gezegd! 72.000 USD. Een enorm bedrag waar ik letterlijk even licht in mijn hoofd en een beetje misselijk van werd toen ik mij besefte dat ik deze kans moest pakken.
 
Het zo in lijn met wat ik nodig heb om door mijn huidige plafond te breken en naar mijn doel te knallen dat ik er alle vertrouwen in heb dat ook deze investering zich minstens zal verdubbelen in winst – net zoals de vorige intensive die ik heb gevolgd met Katrina Ruth waarbij ik in 4 weken tijd (van de 6) mijn omzet wist te verdubbelen en mijn superflow vond.
 
Vanaf vandaag maak ik deel uit van Kat’s (Millionaire Mindset Coach) Inner Circle om vol gas met haar en een kleine groep andere zeer succesvolle onderneemsters aan de slag te gaan. NEXT NEXT LEVEL BADASS! #whoop #whoop!
 
– Wat gaaf trouwens dat je deel uit maakt van deze mijlpaal. Zullen we hier samen over een paar jaar hartelijk om lachen als ik met gemak miljoenen investeer in ons eigen penthouse? 😉

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven