Hoeveel btw zit er op vliegtickets?

Kennisbank Omzetbelasting Hoeveel btw zit er op vliegtickets

Doe jij zaken met het buitenland? En moet je weleens naar het buitenland vliegen voor een zakelijke afspraak? Of werk je als digital nomad en is vliegen een tweede natuur voor je? Dan heb je vast weleens opgezocht of er btw op vliegtickets zit en of je deze zakelijk kunt aftrekken… En kon je het antwoord vinden? – I’ll help you out!

Er zit geen btw op jouw vliegtickets

Je hebt vast weleens gekeken naar de beschrijving van de kosten van je vliegticket en je kon geen btw-berekening vinden. Dat klopt, want jouw vliegticket is vrijgesteld van btw. Hoe verwerk je deze kosten dan in je boekhouding?

Er zit dus geen btw op je vliegtickets. Je krijgt wel een factuur die je rechtstreeks op een grootboekrekening (kostensoort) kunt plaatsen in joouw boekhouding. Maak daarbij gebruik van de rubriek ‘reiskosten’ en reken hierover geen btw. Zo krijg je een realistischer beeld van je winst, omdat je jouw vliegticket dus wel zakelijk onder kosten hebt geboekt. Let wel even op of het vliegticket in jouw geval zakelijk aftrekbaar is.

Meer informatie en hulp nodig?

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje in onze kennisbank bij het onderwerp ‘omzetbelasting’ en in onze gratis besloten Facebook-groep ‘Let’s Talk About Tax’.

HOT Jaarplan

Heb je naast deze informatie behoefte aan meer hulp en ondersteuning? Neem dan eens een kijkje bij ons HOT Jaarplan. Door middel van wekelijkse mails, belangrijke deadlines, verschillende masterclasses en een-op-een ondersteuning weet jij precies wat jou te doen staat op het gebied van boekhouding en administratie. Met het HOT Jaarplan heb jij vaste toegang tot handige tutorials, templates en checklist. Hiermee krijg jij rust en overzicht en kun jij je focussen op de toekomst van jouw onderneming.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven