DE HAUTE COUTURE VAN ANGST

Kennisbank Ondernemen De haute couture van angst

DE HAUTE COUTURE VAN ANGST
…angst maar dan in hele mooie schoenen; perfectionisme.
Wat een heerlijke dag! Ik heb de tijd genomen om te schrijven. Elke gedachte, elk gevoel, elke les die ik in de afgelopen maanden heb geleerd – het zijn er nogal wat sinds mijn roller coaster ride die ik begonnen met ben Katrina Ruth & de Inner Circle.
Daar bovenop ook nog eens de start van mijn eigen Miracle Maffia; mijn eigen inner circle. Waar alleen maar plaats is voor echte high performers, ondernemers die er niets maar even bij doen maar echt vol gaan voor hun eigen Soul Goals; gezondheid, kennis, ondernemen, liefde & relaties. Het is allemaal even belangrijk.
Mijn Miracle Maffia lijkt op mij (dat is natuurlijk geen toeval). Zij gaan van droom naar plan en zijn klaar om groots te leven. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan, we zijn namelijk recovering perfectionisten.
Perfectionisme. Dat ene woord dat je zo lekker tactisch op je cv kon zetten als ‘negatieve kant’ toen je nog in loondienst werkte, maar een ware dooddoener is zodra je voor jezelf begint.
Perfectionisme heeft namelijk niets met nauwkeurigheid te maken (geconcentreerd en netjes werken), maar alles met angst.
Angst om goed genoeg te zijn
Angst om onderuit te gaan
Angst om wel je doelen te halen
(de verantwoordelijkheid is doodeng)
Zoals Elizabeth Gilbert zegt; “Perfectionisme is gewoon angst, alleen dan in hele mooie schoenen.”
Het klinkt fancy, alsof je aandachtig te werk gaat als perfectionist terwijl je in de realiteit juist fouten gaat maken als je dat grote plaatje kwijt bent.
Als elk klein detail uitgewerkt en perfect moet zijn voordat je de volgende stap durft te zetten wordt je To Do steeds langer, en komen er steeds meer beren op de weg…waardoor je maar weer dingen toegevoegd aan je To Do om er zeker van te zijn dat ‘het klopt’.
Ergens haal je een stukje zekerheid en vertrouwen uit dit proces; je doet er immers ALLES aan om te slagen (kijk maar naar m’n To Do lijsten en alle tijd die ik erin gestoken heb). Mocht het fout gaan dan is het zeker niet jouw schuld. Toch?
Uiteindelijk ben je weer een maand verder en weet nog niemand wie je bent en wat je doet.
Je schuift hetgene dat je echt wilt doen een stukje aan de kant en neemt maar een interim opdracht aan of gaat werk doen waarvan je zeker weet dat je snel geld binnen kan halen, want ja de huur moet ook betaald worden.
Het is niet leuk, maar ja SUCK IT UP AND DO IT TOCH?
Jij doet er ondertussen immers alles aan om je perfecte droom met perfecte diensten/producten uit te laten komen, dat je nog niet live bent gegaan na een x aantal maanden daar heb je voldoende excuses voor – angst is er geen een van want dat ligt iets te dicht bij jezelf. (au).
Heb je nog een conclusie nodig of begint het kwartje langzaam te vallen? 
Het start-before-you-are-ready principe werkt omdat je actie naar buiten toe neemt in plaats van intern het jezelf alleen maar moeilijk maakt. Dat is inderdaad ook doodeng, maar geeft in tegenstelling tot je huidige methode WEL resultaat.
PS: Je vind de Miracle Maffia niet op een van mijn websites. Ben jij klaar voor een top notch mastermind? Klaar om door dat glazen plafond heen te knallen en keihard te stralen? Klaar om van bedrijf naar legacy te gaan en ECHT een verschil te gaan maken als leider (niet als expert)?
Stel jezelf dan gerust voor in een PM.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven