Boekhouder Bullshit: ‘Ga voor de goedkoopste’

Kennisbank Ondernemen Boekhouder Bullshit: ‘Ga voor de goedkoopste’

Prima. Als jij jouw bedrijf niet serieus wilt nemen en ‘veilig’ altijd nog op het salaris van je partner kan teren dan moet je dit vooral doen. Ik zou je dan willen aanraden om deze rant over te slaan en direct Netflix aan te zetten.
De waarde die je van je boekhouder krijgt gaat verder dan de tijd die zij aan het opmaken van jouw cijfers besteden. Het kan het verschil maken tussen goede of slechte klantenservice, of een professional die wel of geen geld steekt in zijn/haar onderneming en educatie.
Ik vind dat een goedkope boekhouder of financieel adviseur ook wel met een heel goed verhaal moet kunnen komen waardoor het EN goedkoop kan zijn en EN veel service biedt als men daarmee adverteert.
Ik heb nog niemand gezien die het langdurig waar kan maken.

Tot nu toe vallen alle goedkope beancounters om door een burnout of failissement.
En zeg nou eerlijk..

Wil je echt financieel advies aannemen van iemand die zelf niet eens een behoorlijke winst kan maken?
Vanuit het boekhouders perspectief: als je met klanten werkt die niet naar waarde willen betalen dan hebben ze een aantal andere zaken vaak ook (nog niet) op orde – wat er vervolgens voor zorgt dat je als boekhouder alleen maar meer werk hebt.

Een terugkerend patroon van ‘cheap skate’ ondernemers die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is dat ze veelal handelen vanuit angst:

Niet durven investeren in een sterk team om je heen omdat je niet gelooft dat je op korte termijn meer winst kunt gaan maken om deze mensen te betalen;
Afgaan op referenties van andere onsuccesvolle ondernemers omdat zij geen boete hebben gekregen van de Belastingdienst via deze boekhouder
(wat hetzelfde is als trouwen met iemand omdat hij/zij geen strafblad heeft – THINK & RESEARCH PEOPLE!)
Niet in jezelf geloven dat jouw bedrijf een groot succes kan worden en jij je doelen daadwerkelijk kan bereiken (dat is niet alleen voor anderen weggelegd);
Of, juist zoveel verantwoordelijkheid naar anderen voelen dat het je verlamd om actie te ondernemen die winst gaat opleveren. In plaats daarvan blijf je voornamelijk hangen in ‘kosten besparen’ om aan je omgeving te laten zien dat je ‘verstandig’ bent.
Vaak heeft de GOEDKOPER BOEKHOUDER mythe met de onzekerheid van de ondernemer te maken, en niets met de boekhouding of de boekhouder.
What’s your excuse?
PS: Voor iedereen met of zonder boekhouder die het gewoon goed wilt aanpakken, dit is een super sterk begin: Boekhouding Basics!
boekhouder bullshit

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven