Getting to 0

Kennisbank Ondernemen Getting to 0

 

Getting to 0

Eat Pray Love is een van mijn favoriete boeken. Toen BIG MAGIC (ook van Elizabeth Gilbert) uitkwam moest ik die per se meteen hebben. Om vervolgens na elke leespoging terug in de kast te leggen, ik kwam er niet doorheen.
Dit was in 2015. Het jaar waarin ik niet zo goed wist wat ik wel wilde, maar er wel heel zeker van was dat het op dat moment niet klopte. Het was vermoeiend en zwaar, en ik was opzoek naar een praktische oplossing om alles recht te trekken.
Een oplossing van buitenaf. Een lifehack of gouden tip om mij weer terug te krijgen naar plezier hebben in mijn werk.
Inmiddels ben ik er wel achter dat je helemaal niet het hele internet hoeft uit te lezen om alle antwoorden te vinden, die heb je namelijk al. Je weet dondersgoed wat je wilt en wat je volgende stap zou moeten zijn – al wordt dit vaak nog vertroebeld door angst (van jezelf of een ander).
De kunst zit ‘m in het loskoppelen van je angsten en je weg terug te vinden naar wat Liz HOME noemt, of 0 (zero). Zodat je zonder afleiding en angst kan ondernemen, creeeren, leven.
Dit klikt zo enorm voor mij! Om naar 0 te gaan hoef je alleen maar je Soul Feelings te volgen. Maar laten we het voor nu even bij Liz houden voordat we 10.0000 woorden verder zijn..
getting-to-0
In dit interview met Lewis Howes vertelt Liz wat HOME (0) is; je voelt je vrij om te doen wat je het allerliefste doet, zonder het gevoel van verplichting/ moeten en verwachtingen. De uitkomst laat je namelijk los.
HOME is kunnen creeeren zonder dat daar minimaal een x aantal verkopen of nieuwe volgers aan moeten hangen. HOME is naar jezelf luisteren en stralen. Een massage boeken omdat jij dat wilt, een goed gesprek met een glas wijn, een boek lezen op een zonnig strand.
Het is je vrij voelen EN volledig in flow zijn met wie JIJ bent.
Vanuit HOME wordt je natuurlijk beinvloedt door successen en tegenslagen. Als HOME 0 is dan kunnen je successen tot +10 gaan, en je tegenslagen tot -10. Beide staan net zover van de 0 af (al voelt de positieve kant natuurlijk vele malen beter dan de negatieve kant)
Voel jij je ook wel eens leeg en onrustig na (groot) succes? Ik wordt zenuwachtig, wil er alles aan doen om dat gevoel vast te houden, raak in paniek als het langzaam weg gaat, blokkeer mijzelf hierdoor om volledig actie te blijven ondernemen en word vooral heel sjago.
Vroeger werd mij dan verteld dat ik nooit tevreden kon zijn met wat ik heb. Dat ik ondankbaar was en blij moest zijn met hetgene wat ik had behaald. Nu weet ik dat dit niets met dankbaarheid te maken heeft en alles met uit balans zijn.
Vanuit het behalen van grote successen is het net zo belangrijk om je weg naar HOME (0) terug te vinden dan vanuit een dal met tegenslagen. Terug naar dat gevoel van onafhankelijkheid, vrijheid, actie ondernemen – los van de uitkomst. Dat is de snelste manier naar je volgende success & geluk.
Luister vooral naar dit prachtige interview en schrijf uit wat HOME voor jou is. Wanneer voel jij je het meest jezelf?
PS: Ik pak BIG MAGIC er weer bij en kan niet wachten op alle andere pareltjes die erin staan.. I’m ready to receive!
PPS: De BADASS STARTER KIT komt eraan! Daarin gaan we aan de slag met Soul Feelings en hoe je er nu voor kan zorgen dat je jouw werk leuk blijft vinden (inclusief je saaie taken als administratie)

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven