Facebook facturen en btw

Kennisbank Omzetbelasting  Facebook facturen en btw

Het is tijd om er even een btw-favoriet bij te halen voor deze Finance Friday. Elk kwartaal krijg ik de volgende vraag minstens één keer gesteld: “Is de btw op de factuur van mijn Facebook Ads aftrekbaar bij de btw-aangifte?”. Het antwoord op die vraag is ja, maar alleen als je het goed doet. Het belangrijkste is dat je bij Facebook als bedrijf, inclusief btw-nummer, geregistreerd staat.

Vanuit hier gaat Facebook Ireland (het wordt niet vanuit Nederland gefactureerd, dus dit is een aankoop binnen de EU) de Facebook facturen opmaken, waarbij de btw verlegd wordt naar jou. Op de factuur van Facebook staat dus geen btw/VAT, maar wel jouw btw-nummer. Met een beetje zoekwerk kun je in de voorwaarden ook vinden dat de btw verlegd (VAT reserved) wordt.

 

 

Facebook advertentiekosten verwerken in je administratie en BTW aangifte

Facebook facturen in de praktijk

De Facebook facturen neem je als volgt in jouw btw-aangifte op:

  • Rubriek 4b, linker veld: het nettobedrag van de Facebook factuur.
  • Rubriek 4b, rechter veld: 21% over dit bedrag, aangezien advertenties onder dit tarief vallen in Nederland.

Je hebt nu de btw naar jezelf verlegd. Indien de advertenties als doel hadden om een dienst/product aan te bieden, die onder belaste prestaties valt (waar je btw over moet vragen), dan mag je de btw over de kosten aftrekken in rubriek 5b. Dit geldt ook voor verlegde btw, dus:

Rubriek 5b: het bedrag aan btw dat je in rubriek 4b hebt ingevuld, plus natuurlijk de overige Nederlandse btw die je in deze periode wilt aftrekken.

Veel succes met de btw-aangifte!

Meer informatie en hulp nodig?

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje in onze kennisbank bij het onderwerp ‘omzetbelasting’ en in onze gratis besloten Facebook-groep ‘Let’s Talk About Tax’.

HOT Jaarplan

Heb je naast deze informatie behoefte aan meer hulp en ondersteuning? Neem dan eens een kijkje bij ons HOT Jaarplan. Door middel van wekelijkse mails, belangrijke deadlines, verschillende masterclasses en een-op-een ondersteuning weet jij precies wat jou te doen staat op het gebied van boekhouding en administratie. Met het HOT Jaarplan heb jij vaste toegang tot handige tutorials, templates en checklist. Hiermee krijg jij rust en overzicht en kun jij je focussen op de toekomst van jouw onderneming.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven