Brexit: Ik heb klanten in het Verenigd Koninkrijk

Kennisbank Administratie Brexit: Ik heb klanten in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 februari 2020 is Brexit er doorheen gedrukt. Misschien dat je er nog niet veel van gemerkt hebt, maar ook voor jou als ondernemer met klanten in het VK (Engeland, Schotland, Wales, en Noord-Ierland) zal er het een en ander gaan veranderen op je facturen en BTW afdracht nu zij niet langer binnen de regels van de Europese Unie vallen.

Periode: 01 februari 2020 – 31 december 2020 Dit is de overgangsperiode waarin je je kunt gaan voorbereiden op de wijzigingen die eraan komen. Je klanten in het VK behandel je nog alszijnde EU klanten. Bij zakelijke klanten blijf je dus ook gewoon de BTW verleggen, en geef je dit op in zowel je BTW-, als ICP aangifte.

Periode: vanaf 01 januari 2021 In de aankomende maanden gaan de Eu en het VK om tafel om alle ins- en outs van Brexit te bespreken, waaronder de regels omtrent de BTW en douane. Het is dus helaas nog even afwachten, maar bookmark deze pagina en zet een aantal herinneringen in je agenda (elk kwartaal) om hier snel te checken of er al updates zijn!

Wil je weten welke impact Brexit kan nog meer kan hebben op jouw (type) onderneming en bedrijfsactiviteiten? Start dan hier met de BREXIT IMPACT SCAN (opgemaakt door de Rijksoverheid)

LET OP! Het andere deel van Ierland valt niet onder het Verenigd Koninkrijk en blijft gewoon in de Europese Unie. Dit betekent dat er voor je Ierse klanten en leveranciers (zoals Facebook Advertisements) geen verandering in de BTW regels zal komen.