Brexit en de gevolgen: klanten in het Verenigd Koninkrijk

KennisbankAdministratieBrexit en de gevolgen: Ik heb klanten in het Verenigd Koninkrijk

Op 1 februari 2020 heeft de Brexit plaatsgevonden en heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Die Brexit heeft gevolgen. Misschien dat je er nog niet veel van gemerkt hebt, maar ook voor jou als ondernemer met klanten in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, en Noord-Ierland) zal er het een en ander gaan veranderen. Zo zullen er gevolgen zijn voor jouw facturen en btw-afdracht, nu zij door de Brexit niet langer binnen de regels van de Europese Unie vallen.

Gevolgen in de periode van 01 februari 2020 tot en met 31 december 2020

Dit is de overgangsperiode waarin jij je kunt gaan voorbereiden op de wijzigingen die eraan komen. Je klanten in het Verenigd Koninkrijk behandel je nog als zijnde klanten binnen de Europese Unie. Bij zakelijke klanten blijf je dus ook gewoon de btw verleggen. Dit geef je op in zowel je btw-, als ICP-aangifte.

Gevolgen van de Brexit vanaf 01 januari 2021

In de aankomende maanden gaan de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk om de tafel. Zij zullen alle ins and outs van de Brexit te bespreken, waaronder de regels omtrent de btw en de douane. Het is dus helaas nog even afwachten wat er exact wordt afgesproken. Bookmark ondertussen deze pagina en zet een aantal herinneringen in jouw agenda (elk kwartaal bijvoorbeeld). Zo kan je hier snel te checken of er al updates zijn omtrent de gevolgen van de Brexit!

Wil je weten welke impact Brexit nog meer kan hebben op jouw (type) onderneming en bedrijfsactiviteiten? Start dan hier met de BREXIT IMPACT SCAN van de Rijksoverheid en ontdek wat voor jou de gevolgen van de Brexit zijn.

LET OP! Noord-Ierland mag de Europese Unie dan wel verlaten, maar Ierland valt niet onder het Verenigd Koninkrijk. Het land blijft dus ‘gewoon’ in de Europese Unie. Dit betekent dat er voor jouw Ierse klanten en leveranciers (zoals Facebook Advertisements) geen verandering in de btw-regels zal komen.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen en kun je wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. We bekijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven