5x je privé administratie op orde brengen

Kennisbank Administratie  5x je privé administratie op orde brengen

Eens per jaar heb ik een grote schoonmaak voor mijn privé administratie. Super saai (ja – ook ik vind dat), maar wel iets wat ontzettend veel rust en overzicht geeft.

En daar hou ik van.

Om als multipreneur optimaal te kunnen presteren is het mega belangrijk dat je alles zo simpel mogelijk houdt. Minimalisme en simpele processen zijn dus key.

En vanuit dat oogpunt werd dit rondje prive administratie doen opeens een stuk leuker.
Mijn eigen prive administratie doe ik in max. 5 minuten per maand + 2-3 uur op mijn SAAISTE DAG VAN HET JAAR – de dag waarop ik overal even doorheen ga, document inscan en alvast een aantal stukken verzamel voor de aangifte inkomstenbelasting.

Super simpel.

en effectief.

Dit jaar heb ik (als stok achter de deur) een evenement van gemaakt in onze (gratis) Facebook Groep Let’s Talk About Tax waarbij ik mijn proces LIVE met je deel, EN een aantal #profitfirst experts aan het woord laat over DE tips & tricks van hun eigen prive administratie.
De volledige dag met video’s en checklists vind je uiteraard in de Facebook Groep, maar deze tips om jouw administratie VANDAAG al te smoothen wil ik je echter niet onthouden:

 1. HET 1-2-3 SYSTEEM

  Ik (Kim de Jong – House of Tax) hanteer een simpel 1-2-3 systeem om alle binnenkomende post en papieren te verwerken.

  1) Het begint met 3 postvakjes waarin wekelijks alle briefpost wordt gesorteerd in;
      – actie ondernemen (meestal betalingen)
      – pending (afwachtend van reactie)
     – archief (of weggooien)

  2) Het archief eens per jaar doorlopen, en alle documenten scannen en sorteren in Google Drive (per onderwerp of leverancier). Deze vul ik aan met online brieven van Mijn Overheid, en MijnBelastingdienst.

  Belangrijke documenten die ik via email ontvang zet ik direct in Google Drive zodra het ontvangen is.3) Documenten met originele handtekeningen gaan een administratie map in, de rest mag de papierbak in.

 

 1. VASTE LASTEN OVERZICHT

  Weet hoeveel je kwijt bent aan je vaste lasten door een Excel simpel overzicht te maken.
  Maak een tabel met alle maanden van het jaar en pak op elke regel een leverancier aan wie jij vaste – of terugkerende bedragen betaalt. Zet vervolgens dat bedrag in de cel van de maand waarin je het moet betalen. Per maand zie je dan ook direct de totalen, en weet je wanneer de dure perioden van het jaar zijn zodat je daar op in kan spelen.Vergeet ook vooral de jaarlijkse Gemeentebelastingen en de periodieke kosten voor water niet.

 

 1. KNOW WHATS UP!

  Hetty Knottenbeld van Helder Begin heeft honderden euro’s bespaard door simpelweg periodiek haar bankafschriften na te lopen zodat je bovenop je patronen, inkomsten en uitgaven zit. Want waarom was augustus nu zo’n dure maand?

  En, kloppen de kosten nog wel met wat je belangrijk vindt?

  Ik gebruik dit syteem zelf ook en vind elke keer weer nieuwe dingen. Zo hebben we het televisie abonnement de deur uit gedaan omdat het dubbel op was met Netflix en in plaats daarvan een sterker internet abonnement genomen; we werken namelijk altijd online, en kijken misschien een uur per week tv.

 

 1. ELKE EURO HEEFT EEN BESTEMMING

  Beril Kutluer van MoneyHabits laat niets aan het lot over en zorgt ervoor dat elke euro een plekje heeft. Door van te voren te bepalen waar je je geld aan uit wilt geven zorg je ervoor dat het niet alles opgaat aan Starbucks, chocolade en cocktails.

  Zo heeft Beril een GIVE potje waarin 5% van haar inkomende geld naartoe gaat zodat er altijd voldoende is om weg te kunnen geven (aan bijvoorbeeld een goed doel), en spaart zij een gericht budget voor educatie.

 

 1. CREEER JE NEXT LEVEL GEWOONTEN NU

  Natasja Goossen van Happy Profit zet Profit First ook in voor haar prive administratie, en leert haar kinderen direct dezelfde methode aan door hen 10% van al hun verkregen geld opzij te laten zetten. Zo kunnen zij alvast wennen aan het hebben van vaste lasten (of betalen van belastingen).

  Nu hoef je geen kinderen te hebben om deze tip toe te passen – ik gebruik ‘m zelf namelijk ook! Omdat ik weet dat mijn volgende woning hogere maandlasten zal hebben, ben ik alvast aan het wennen door extra geld apart te zetten, ik doe dus net alsof die kosten er al zijn.

  Zo dwing je jezelf om ervoor te zorgen dat je voldoende inkomen hebt om al je rekeningen te betalen en sla je het stressvolle gedeelte over – handig he?!

Snel aan de slag dus!
#noexcuses

Premium HOT Jaarplan

Met het Premium HOT Jaarplan kun je profiteren van de volgende voordelen:

    Meer rust en regelmaat
    Overzicht op jouw zakelijke financiën
    Meer focus op de toekomst
    Een gestructureerde administratie
    Niet te veel belasting betalen

Onbeperkt toegang

Meer rust

Meer winst

Het Premium HOT Jaarplan

Op zoek naar ondersteuning voor jouw boekhouding, administratie en belastingen? House of Tax helpt!

Nu de eerste maand gratis!

Lees meer
Ja! Ik wil mij inschrijven
Ja! Ik wil mij inschrijven