In het rijtje Ondernemersaftrek in de Inkomstenbelasting hoort natuurlijk ook de MKB-Winstvrijstelling thuis! Het is een belangrijke om te weten omdat je niet aan het urencriterium hoeft te voldoen om er aanspraak op te maken. Je moet wel worden als ondernemer voor de inkomstenbelasting, heel kort door de bocht: je bent meer dan hobbymatig met je bedrijf bezig.

De MKB-Winstvrijstelling geeft je 14% aftrek (het bedrag waarover je geen belasting hoeft te betalen) van je bedrijfswinst.
Indien je in aanmerking komt voor de startersaftrek en/of de zelfstandigenaftrek dan worden deze eerst afgetrokken van je bedrijfswinst.

Je bedrijfswinst is simpelweg je netto verkopen minus je netto kosten. (de BTW is natuurlijk al verrekend in de omzetbelasting)
Dus, is jouw bedrijfswinst €10.000 en ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan mag je in je aangifte €1.400 eraf halen waarover je geen belasting hoeft te betalen. #superfijn!

Wil je meer weten over hoe je jouw administratie kan lezen en aanspraak kan maken op o.a. ondernemersaftrek en andere faciliteiten voor eenmanszaken?
Meld je dan nu aan voor de SBA Starter Kit! Ik leer je op relaxte wijze met kleine snippets, video’s en templates hoe je jouw administratie het beste bij kan houden en kan lezen. Dag hoofdpijn en stress bij aangifte, hello BIG BOSS LADY!

De SBA Starter Kit is een doorlopend maandabonnement waarbij ik mij ook veel richt op support. Een uitbreiding van jouw team dus omdat we samen kunnen sparen over de financiële basis van jouw bedrijf. De besloten Facebook groep is gevuld met inspirerende ondernemers die ook bezig zijn om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een warm bad van herkenning en motivatie dus. Lees hier snel meer over de SBA Starter Kit en meld je vandaag nog aan zodat we aan de slag kunnen. #millionairemovesbaby!