Serieus Succes

Serieus Succes

Ze komen dagelijks voorbij; het hele scala aan excuses waarom je als starter geen professionele hulp bij boekhouding en belastingen inschakelt. Maar wat is nu een goede reden en wat valt onder jezelf bullshitten? – Vooral in dat laatste zijn we erg goed als het gaat om investeren in onze toekomst als ondernemer en bedrijfsgroei.
Zelf lijk ik ook altijd door fases van afweer, ontkenning, dat-kan-ik-zelf-wel, en heb ik daar budget voor (?), te gaan zodra ik tegen een dilemma aanloop waarvoor ik eigenlijk een professional moet inschakelen voordat ik uiteindelijk mijn eigen bullshit excuses opzij kan zetten en objectief kan gaan kijken naar wat het mij zal opbrengen.

Natuurlijk lijkt het leuker en goedkoper om alles binnen je bedrijf zelf te doen, maar is dat wel zo handig als je van plan bent om een stevige fundering voor een succesvolle onderneming te bouwen waarbij je ook nog van het leven kann genieten?

Nou ja dat ligt eraan.. hoe veel tijd je hebt. Als jij er naar streeft om over 10 jaar eens succesvol te zijn dan heb je alle tijd van de wereld om rustig uit te vogelen hoe je boekhouding werkt, hoeveel omzet je moet gaan behalen in de komende 3 jaar om je #bucketlist af te tikken, en kun je zelfs nog je eigen business coach worden. De meeste #goaldiggers (inclusief ikzelf) hebben die tijd en het geduld echter niet. Wij zijn plan om tussen nu en 3 jaar de wereld (van onze ideale klant) te veroveren en willen dit vanaf de start zo goed mogelijk geregeld hebben.

Je kunt het je niet permitteren om aan te blijven klooien in te veel werkuren met te weinig kennis als je succesvol wilt zijn. Het gaat ten koste van je talent,passie en winst.

En daar zit het hem nu precies. Niet alleen tijd is geld waard, juist de acties die jij onderneemt om de fundering van jouw bedrijf te steunen zodat jij je kunt richten op creëeren en verkoop gaan je geld schelen in de toekomst. En ja, daar hoort ook een goede boekhoud/belastingprofessional bij. – Je buddy die je bij kan staan als het gaat om verandering in regelgeving, wetten omtrent BTW en inkomstenbelasting, je bedrijfsplan optimaliseren zodat jij haalbare doelen kunt stellen en die een oogje in het zeil houdt om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt.
Die professionals zijn er voor €200 per uur. Maar gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen waarbij je alleen je pro hoeft in te zetten wanneer je vragen hebt of nieuwe ideeën wilt pitchen, en je het hele simpele werk gewoon zelf tussen neus en lippen kunt blijven doen. Bijvoorbeeld via de SBA Starter Kit – voor maar €25 per maand!- lees hier meer.