Dit levert The HOT Line jou op

Inkomstenbelasting

Weet hoeveel geld je opzij moet zetten voor de inkomstenbelasting, en wat er van jou en jouw administratie verwacht wordt om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen, leer hoe je niet teveel te belasting betaalt.

Lees hoe je boetes en belastingrente kan voorkomen, wat jouw verzamelinkomen is, en of je nu wel niet zelf je aangifte zou moeten doen.

Administratie-tabs

Je administratie omvat meer dan alleen je boekhouding. Er zijn een aantal wettelijke eisen aan verbonden voor ondernemers, maar ook een aantal zaken die je daarbuiten echt bij wilt houden om ervoor te zorgen dat jij optimaal kan ondernemen.

Antwoord op de grote vraag: wanneer ben je eigenlijk ondernemer voor de inkomstenbelasting? En, wat betekent dat? Hoeveel geld moet ik eigenlijk opzij zetten? We duiken in de basisregels, de minimale must knows die jij hoort te weten over wat de regels in de Wet op de Inkomstenbelasting nu voor jou betekenen.

Lees hier wat je zelf kan doen om jouw aangifte inkomstenbelasting zo goed (en simpel) mogelijk voor te bereiden. We gaan in op alle regels en cijfers in het overzicht van jouw ingediende aangifte zodat je weet wat termen zoals ‘verzamelinkomen’ nu eigenlijk betekenen, en wanneer welke cijfers van belang zijn.

Als je weet hoe ons belastingstelsel werkt, en welke voordelen er beschikbaar zijn voor ondernemers dan wordt de ontwikkeling van jouw onderneming nog leuker. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk als je jouw financiële planning en ondernemersdoelen koppelt aan de regels van de inkomstenbelasting.