Over Inkomstenbelasting

Weet hoeveel geld je opzij moet zetten voor de inkomstenbelasting, en wat er van jou en jouw administratie verwacht wordt om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen, leer hoe je niet teveel te belasting betaalt.

Lees hoe je boetes en belastingrente kan voorkomen, wat jouw verzamelinkomen is, en of je nu wel niet zelf je aangifte zou moeten doen.

Basis Inkomstenbelasting

Antwoord op de grote vraag: wanneer ben je eigenlijk ondernemer voor de inkomstenbelasting? En, wat betekent dat? Hoeveel geld moet ik eigenlijk opzij zetten? We duiken in de basisregels, de minimale must knows die jij hoort te weten over wat de regels in de Wet op de Inkomstenbelasting nu voor jou betekenen.

Aangifte Inkomstenbelasting

Lees hier wat je zelf kan doen om jouw aangifte inkomstenbelasting zo goed (en simpel) mogelijk voor te bereiden. We gaan in op alle regels en cijfers in het overzicht van jouw ingediende aangifte zodat je weet wat termen zoals ‘verzamelinkomen’ nu eigenlijk betekenen, en wanneer welke cijfers van belang zijn.

Voordeel voor ondernemers

Als je weet hoe ons belastingstelsel werkt, en welke voordelen er beschikbaar zijn voor ondernemers dan wordt de ontwikkeling van jouw onderneming nog leuker. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk als je jouw financiële planning en ondernemersdoelen koppelt aan de regels van de inkomstenbelasting.