Kennisbank

Of je nu een gerichte vraag hebt of niet weet waar je moet beginnen, in de kennisbank vind je alle informatie die je nodig hebt om een stevige financiële fundering te bouwen voor jouw onderneming.

Met behulp van simpele instructies, video tutorials en templates weet je altijd en overal hoe je zonder hoofdpijn of zorgen weet dat jouw zakelijke administratie klopt.

Waar kunnen we jou meer informatie over geven?

Administratie

Over administratie

Je administratie omvat meer dan alleen je boekhouding. Het is een verzameling van informatie en cijfers die zorgen dat jij ziet hoe je ervoor staat in je onderneming en waar jouw wettelijke verplichtingen en kansen liggen, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen.

Hier lees je vanaf wanneer je moet beginnen, wat je bij moet houden voor jouw onderneming, en hoe je gemakkelijk en snel je zakelijke administratie bij kan houden.

Lees meer over administratie

Omzetbelasting (BTW)

Over omzetbelasting (BTW)

Je hebt als ondernemer dagelijks met de BTW regels te maken bij het kopen en verkopen van producten en diensten, het is belangrijk om te weten wanneer je ondernemer bent volgens de wet omzetbelasting, en wat dat precies voor jou inhoudt, en hoe je deze gemakkelijk zelf kan toepassen.

Hoe kun je zelf snel je BTW duties bijhouden, zorg je ervoor dat je niet te veel afdraagt en if shit happens.. hoe ga je om met fouten?.

Lees meer over omzetbelasting (BTW)

Inkomstenbelasting

Over Inkomstenbelasting

Weet hoeveel geld je opzij moet zetten voor de inkomstenbelasting, en wat er van jou en jouw administratie verwacht wordt om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen, leer hoe je niet teveel te belasting betaalt.

Lees hoe je boetes en belastingrente kan voorkomen, wat jouw verzamelinkomen is, en of je nu wel niet zelf je aangifte zou moeten doen.

Lees meer over inkomstenbelasting

Geld

Over geld

Als je weet hoeveel geld je nodig hebt om jouw doelen te bereiken kun je dit gemakkelijk omzetten naar omzetdoelen, de hoogte van jouw maandsalaris en tijdig je toeslagen aanpassen zodat je zeker weet dat je niets terug hoeft te betalen aan de Belastingdienst.

Zet jouw financieel plan en geldoverzichten in als basisom te kiezen tussen investeren in je onderneming of juist geld sparen.

Lees meer over geld

Ondernemen

Over ondernemen

Sluit je financiën en processen naadloos aan op je ondernemersplan en strategie. Met inzicht in je cijfers kun je productiever gaan werken, zien wat er nodig is om jouw volgende ondernemers doel te behalen, en vooruit plannen om het niet alleen vandaag maar ook in de toekomst goed voor elkaar te hebben.

Met ervaringsverhalen, tips en instructies en check je meteen of je nog op de goede weg zit.

Lees meer over ondernemen