INTERNETKOSTEN

Voor veel online ondernemers is het een van de weinige kosten die ze mogen aftrekken, en toch wordt hij vaak vergeten: je internetkosten.

Als je vanuit huis werkt dan is het vaak namelijk mogelijk om een (groot deel van) je internetabonnement op te nemen als kosten in je zakelijke administratie.
Indien je het abonnement ook privé gebruikt (of iemand anders in jouw huishouden dit doet) en/of als het gemengd is met andere producten, zoals telefonie en tv dan dien je nog wel een correctie voor privé gebruik toe te passen in je administratie en aangifte.

En juist dit soort vragen en berekeningen, die niet lastig zijn maar wel afhankelijk van je persoonlijke situatie, behandelen we in de SBA Starter Kit. De berekening is namelijk persoonlijk dus we moeten er even kort in duiken, maar daarna is het in principe elke keer hetzelfde trucje herhalen  totdat het gebruik van je abonnement verandert. Je hebt dus persoonlijke hulp nodig en een dubbel check, maar hoeft het niet uit handen te geven.

We hebben laatst een soortgelijk topic gehad op de Facebook pagina van de SBA Starter Kit, waar de members samen komen. het mooie is dat er naast het belastingadvies en de administratie regels ook direct in gegaan kon worden op de soorten abonnementen en providers. De groep groeit en de expertise over onderwerpen waar we allemaal als ondernemer mee te maken hebben dus ook.

Ben je toe aan meer rust in je administratie? Stuur mij dan even een kort berichtje via kim@houseoftax.nl dan kunnen we samen sparren om te zien of de kit iets voor jou is, of dat je aan een tip of 2 al voldoende hebt om voor uit te komen. Wil je nog gebruik maken van de huidige instapprijs of het graag een maand (of twee) proberen? Dan kun je je natuurlijk ook direct aanmelden voor de Kit. Meer informatie en de koop knop vind je hier.

PS: Vergeet je ook vooral niet in te schrijven voor het GRATIS webinar 5 Must Knows | Inkomstenbelasting voor Ondernemers op 14 november. Ik ga tips geven die je direct kan implementeren zodat je aan het einde van het jaar alleen nog maar hoeft te denken aan champagne en feest. Inschrijven doe je hier.