Goede Voornemens

GOEDE VOORNEMENS

#CutTheCrap ?Ik ben gek op cijfers en data, hou van feestjes, en #goaldigging is life – maar ik heb echt niets met goede voornemens na oud&nieuw!
Waarom zou je een bepaalde datum hangen aan de start van hetgene dat je wilt bereiken? Wilskracht komt niet voort uit uitstellen of afhankelijkheid (en dat is precies wat je dan doet)
Hetzelfde geldt vaak voor cijfers hangen aan je doel en datum omdat we zo geneigd zijn om op korte termijn te denken en snel resultaat willen. 5kg gewicht verliezen in 2 weken bijvoorbeeld – terwijl je doel is om #GEZOND te gaan leven.
Laten we beginnen met een reality check: we zien het verschil niet meer tussen cijfers als meer instrument en cijfers als doel.

We hangen cijfers, bijvoorbeeld data, niet aan doelen als een meet instrument, maar maken dit een doel op zichzelf (hallo goede voornemens op 1 januari!) En daar gaat het fout. Cijfers; of het nu gaat om data, omzet aantallen of keiharde euro’s kunnen je alleen op zeer korte termijn motiveren om een doel te behalen.
Met zeer korte termijn bedoel ik een week. Maximaal twee.. misschien, maar dat wil jij niet. Nee, jouw dromen en voornemens zijn groter dan dat, je emoties eromheen liggen ook dieper – anders had je ze niet symbolisch aan een datum gehangen maar was je wel direct begonnen :).
Het zijn diezelfde emoties waar we super snel overheen stappen, zodra je de cijfers op papier hebt gezet als oplossing (doel). De emoties die je voelt vanuit het verlangen naar het gene dat je wilt heb je nodig om deze te vormen naar wilskracht en voldoening – daarmee ga je geheid jouw doelen behalen!
Daarnaast gebruik je cijfers zoals data en Euro’s als meet instrumenten om te zien hoe je ervoor staat.