Feck All The Strategies

Feck them. Toss them. Laat het los, en go with the flow. Strategie is nodig in je bedrijf. Het is je HOE-ga-ik-het-doen. De meeste ondernemers beginnen met het opzetten van hun ‘hoe’ hun strategie als stap twee nadat ze hun gelddoel hebben gesteld.
 
Als je weet hoe ik over geld als doel denk (lees het hier:https://www.houseoftax.nl/goede-voornemens/) dan zal het je niet verbazen dat ik ook over de vervolgstap een sterke mening heb. We hechten er veel te veel waarde aan. Te veel emotie en te veel gepieker.
 
En dat gaat ten koste van je bedrijf en jouw BADASS potentie.
 
Ben jij ook zo’n iemand die zich uren lang kan buigen over je marketing en hoe je jouw product aan de man gaat krijgen? Stop je eigen bullshit dan nu (dat zeg ik met alle liefde – en uit ervaring)
 
Je strategie behoort namelijk niet tot je core business, maar tot je business CORE. De fundering van je bedrijf, waar ook jouw andere processen als administratie en boekhouding tot behoren. Het is (net als je administratie) een framework dat je als houvast gebruikt, een tool om je acties vs resultaten te meten.
 
Begrijp mij niet verkeerd want het is mega belangrijk om ook deze fundering goed op orde te hebben, maar geef het daarna de plaats in je bedrijf waar het hoort; je fundering.
 
Het is een tool waar je zonder emotie naar moet kunnen kijken, waar je leest hoe je ervoor staat en wat het resultaat van je acties is. Vanuit daar kun je ervoor kiezen om dezelfde acties opnieuw uit te voeren of te tweaken indien je een ander resultaat wilt verwachten.
 
Wat het niet is; een overzicht van regels over wat je wel en vooral niet mag doen binnen jouw bedrijf, to do lijsten met acties die ervoor zorgen dat je obsesief eraan gaat trekken om maar die cijfers te behalen, of je verlammen om ook maar iets van actie te ondernemen omdat het te ‘verkoperig’ voelt.
 
Je strategie is een tool (ik herhaal het maar even een paar honderd keer dan blijft het vast wel hangen) Staar je er niet blind op, en houd het dicht bij jezelf. Je strategie – je hoe – moet nameijk voortkomen uit wie jij bent als ondernemer, waar je voor staat en wat je wilt + wat je met jouw ideale klant wilt bereiken.
 
(Omzet)cijfers koppelen aan je strategie heeft alleen zin als jij ze kan zien als tool; een moment opname die weergeeft hoe jij er op dat moment voor staat. Niet de graadmeter voor je humeur of opkomst/val van jouw imperium.
 
Als echte badass voel je dit aan. Je blijft hangen op je HOE omdat je zo graag wilt. Het verschil maken. Mensen helpen. Je boekt ook wel successen, maar het kost je veel energie om op die sales te blijven zitten en soms vraag je je af waar je het nu eigenlijk voor doet. Er klopt iets niet.
 
Daarom de BADASS MASTER MIND
(stuur mij een bericht voor info & tickets)
 
Koop je ticket & zorg dat je erbij bent. Natuurlijk hebben we een ontzettend gave locatie en een squad van echte badasses die je helpen om jou naar het volgende niveau te tillen, maar het is geen eenmalig inspiratie evenement. We gaan aan de bak, en flink ook.
 
Met jouw strategien en het loslaten hiervan. Met DE fundering van jouw onderneming. Jouw core als ondernemer. Je planning en financien. Zodat deze op de achtergrond kunnen gaan verdwijnen en een gegeven worden waar je dagelijks niet meer dan 10 minuten aan besteed.
 
We halen de emotie eruit en stoppen die in jouw verhaal. Jouw content en tribe. Daar waar het thuis hoort. Dat is geen truc. Geen nieuwe strategie an sich om uit te proberen, maar juist waar het om gaat.
 
DIT is wat mij mijn plezier in het ondernemen heeft terug gegeven. Ik werk vanuit flow, creeer wat ik vind dat nodig is en deel dat met mijn geweldige tribe van high performing ondernemers. Echte go-getters, die net als ik houden van resultaat EN een verschil willen maken.
 
Door mijn strategie naar mijn fundering te verschuiven deel ik mijn tijd anders in en opeens sluit alles aan bij mijn Soul Goals.
 
Ik heb mega veel tijd over voor mijn fitness en gezond koken/eten, veel minder stress en hoofdpijn. Oh, en mijn omzet is verdubbeld omdat ik ook daadwerkelijk op kom dagen op Social Media & mijn nieuwsbrief. Om te delen wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik te bieden heb in plaats van uren lang boven mijn planning en strategie hang om uit te vogelen of dat wel op dit moment in ‘het plaatje’past.
 
Ik werk vanuit flow en gebruik mijn strategie framework en mijn administratie als meetinstrumenten om bij te houden wat werkt (en wat niet). Zo fijn! <3
 
PS: Het traject voor de Badass Master Mind begint al op 11 maart!
 
Je krijgt namelijk 10 dagen aan content en pre work om ervoor te zorgen dat iedereen op hetzelfde niveau zit (en bekend is met een aantal termen) zodat we 21 maart vol gas kunnen knallen en stralen vanuit ons penthouse in Amsterdam!
 
Stuur mij een bericht voor meer info & tickets!