Digital Nomad kosten checklist

Dit keer hebben wij speciaal een freebie voor Digital Nomads! En dat is omdat ik, Manuela, er zelf mee kwam. Sinds een half jaar ben ik steeds vaker aan het reizen en ondernemen en mijn droom is om fulltime te genieten van het digital nomad bestaan!

Een mooie droom. Al snel blijkt wel dat de Belastingdienst hier nog niet he-le-maal op voorbereid is.

Het leven van een digital nomad in combinatie met de Belastingdienst bestaat uit veel uitzonderingen. HEEL VEEL uitzonderingen. Elk avontuur, elke digital nomad is uniek.

En dat is frustrerend.

Ik zei dan ook tegen Kim: “Het kan toch niet zo zijn dat alles voor alles een uitzondering geldt? Er moeten toch wel regels zijn die globaal ook voor digital nomads gelden? Een checklist, template, cheatsheet of iets wat er bestaat om het leven een beetje makkelijker te maken?”

Kim is al jaren belastingconsulent en kent als geen ander het digital nomad bestaan. Zij moest toch wel iets weten wat mij kan helpen? Een lijstje dat ik kan afvinken – we all love that – of een naslagwerk wat ik als basis kan gebruiken?

Kim is dan aan de slag gegaan om een naslagwerk te maken voor digital nomads, omdat er gewoonweg nog niet veel bestaat over je administratie doen als reizende ondernemer. – thank you Kim

En deze mooie freebie is daarbij uitgerold! Een checklist – yes je hoort het goed – met zakelijk aftrekbare kosten voor digital nomads.

Een mooi naslagwerk om te checken of je die koffie in een buitenlandse co-working space nu wel of niet als zakelijke kosten mag beschouwen, of je je vliegticket mag afschrijven en hoe het zit met buitenlandse uitgaven.

Ideaal dus voor elke digital nomad!

So spread the word en attendeer je collega reizigers die ondernemen op deze freebie, want hij bevat ook een aantal fijne blogartikelen speciaal voor reizende ondernemers.

Let’s go on an adventure!

Liefs,

Manuela – Marketing Ninja van House of Tax