Business Wisdom van mijn 6 jarige

Hij is in 1 ding nogal anders, zeggen de juffen uit groep drie terwijl ik aanschuif bij het 10 minuten gesprek. Hij begint in het midden, of het einde, eigenlijk nooit bovenaan. Terwijl we het altijd vanaf boven naar beneden uitleggen.
Hij begint met hetgene waar hij bekend mee is en werkt vanuit daar verder. Slim, dacht ik.
Ik doe namelijk precies hetzelfde!  ?
 

“Start with what you know”

 
Begin gewoon met het gene wat je weet en werk vanuit daar door naar waar je hulp nodig bij gaat hebben. Vaak stellen we het starten uit omdat we overrompeld worden met alle to do’s die we af moeten vinken. Het is vrij simpel om het voor jezelf veel gemakkelijker te maken:
1. Begin met het resultaat wat je wilt bereiken;
2. Vraag jezelf af WAAROM je dit resultaat wilt bereiken
(gebruik je Soul Goals? Dan is dit het moment om te checken of jouw waarom matched met jouw doelen);
3. Start with what you know;
4. Schakel hulp in bij de delen waar je het even niet meer weet. Als je stap 1-3 hebt doorlopen dan zal ik vaak alleen nog maar het deel zijn waar je geen ervaring in hebt of graag feedback over ontvangt.
5. Succes!
PS: Pas deze stappen ook vooral toe op je administratieve taken om zo jezelf de discipline aan te leren om hier wekelijks mee bezig te zijn. Wij staan natuurlijk voor je klaar voor het deel waar je support bij kunt gebruiken, bijvoorbeeld via onze Small Business Administration Starter Kit